На Житомирщині пенсіонери стали менше боятися банкоматів

Як знімати гроші в банкоматі? Як через термінал самообслуговування поповнити рахунок, заплатити за комунальні послуги чи переказати кошти рідним? Як заощаджувати, накопичувати та заробляти гроші із ПриватБанком?

Відповіді на ці запитання могли отримати усі житомирські пенсіонери, котрі прийшли до регіонального відділення ПриватБанку на заняття із вивчення фінансової грамотності.

Запрошення на навчання пенсіонери отримували протягом тижня безпосередньо від менеджерів із обслуговування клієнтів. Після зустрічі та знайомства, спеціалісти запросили пенсіонерів, котрі виявили бажання повчитися, на лекцію наступної тематики: «Банківські послуги:просто, вигідно, зручно» та «Сам собі банкір: основи дистанційного обслуговування».

«Мета таких навчань прозора і проста – зробити банківські послуги ще більш доступними та зрозумілими для людей пенсійного віку, – каже керівник напрямку соціальних програм Житомирського регіонального управління ПриватБанку Тетяна Оксамитна. – Часто пенсіонери кажуть, що просто бояться нових технологій – того ж банкомата чи терміналу самообслуговування. Тому ми і зустрічаємося з людьми пенсійного віку раз на місяць – розповідаємо, як користуватися тими чи іншими послугами, роз’яснюємо, що для здійснення платежів сьогодні уже не обов’язково відвідувати відділення, відповідаємо на їхні запитання, радимо як краще вирішити фінансову ситуацію».

Вчитися фінансової грамотності у Житомирі виявили бажання переважно постійні клієнти ПриватБанку.

«Коли приходжу в банк, то прошу когось із спеціалістів допомогти мені, – розповідає пенсіонерка Ніна Федорівна. – Раніше я навіть банкомату боялася, а тепер знаю як ним користуватися, тому вже й не страшно. З уроку дізналася багато нового. Наприклад, що в банку можна не лише знімати гроші та поповнити рахунок, а й за допомогою пенсійної картки можна заощаджувати і накопичувати бонуси».

Навчальння теоретичне пенсіонери разом із спеціалістами закріпили практикою. Спробувавши провести деякі платежі самостійно, учні-пенсіонери ще довго ділилися враженнями зі спеціалістами банку за чаєм та солодощами.

Житомирська філія ПриватБанку проводить постійні курси фінансової грамотності для пенсіонерів. Так, найближчим часом подібні заняття заплановані й у районних центрах Житомирщини. Записатися до лав добровольців дуже просто – варто звернутися у будь-яке відділення ПриватБанку в області.

ПриватБанк – найбільший український банк, що обслуговує пенсіонерів. Через його карти та рахунки пенсію отримують 2,5 мільйони українських пенсіонерів, більше 2 мільйонів клієнтів користується пенсійними депозитними програмами банку. Майже 81 291 пенсіонерів Житомирщини користуються пенсійними картками ПриватБанку.

Лише з початку року у Житомирському регіональному управлінні ПриватБанку відкрито більше 6 305 нових пенсійних рахунків.