На Житомирщині пройшов Всеукраїнський турнір з тенісу. Фото

Фінал Всеукраїнського турніру з тенісу серед чоловіків «Кубок Полісся-2014» відбувся 22 червня на тенісних кортах у Станишівці.

Змагання проходили під егідою Українського тенісного клубу і тривали упродовж трьох днів, з 20 червня.

За словами виконавчого директора Українського тенісного клубу Євгенія Зукіна, турнір проходить втретє і щоразу участь в ньому бере все більше учасників – аматори, а також ті, хто професійно займався тенісом, віком старше 25 років. Крім того, з кожним роком розширюється географія турніру і щоразу змінюється формат проведення змагань.

За звання найкращих цьогоріч змагалась рекордна кількість – 66 учасників із різних міст України: з Дніпропетровська, Донецька, Житомира, Києва, Луганська, Рівного та інших міст. Цьогоріч всі учасники турніру відзначили високу організацію в його проведенні.


Вкотре організаторами турніру «Кубок Полісся» стали житомиряни Олександр Оніщук та Марко Ніновський.

В рамках турніру, три роки тому організатори спільно з учасниками турніру, крім офіційної частини, проводять традиційну зустріч, де обов’язковий дресс-код для всіх – вишиванка. Цьогоріч учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання пам’ять українських військових, які загинули захищаючи Батьківщину.

У п’ятницю, 20 червня, відбувся груповий етап, далі – півфінал і нарешті фінал.

Напружена боротьба розгорнулась за перше місце. Через погодні умови зустріч тривала понад три години. Тим не менше за перебігом зустрічі емоційно стежили усі глядачі.

Тож результати турніру такі: третє місце посіли Володимир Сінніков із партнером Валерієм Ясюком, «срібло» одержали тенісисти з Дніпропетровська – Дмитро Брензело і Валентин Левчук. Лідерами у напруженому трьохсетовому матчі вибороли Ігор Борзило та Михайло Федорченко.



Під час офіційної церемонії нагородження організатори змагань відзначили високу майстерність учасників, подякували їм за цікаву гру.

«Завершився ще один турнір. Рівень, які ми всі показали достойний і дуже високий. Таких фіналів на моїй пам’яті було всього три-чотири рази, – зазначив під час виступу один із організаторів Олександр Оніщук. – На мою думку, участь в турнірі взяли люди, які люблять теніс, мають високий рівень гри і приділяють велику увагу розвитку тенісу в Україні. Подвійно приємно, що такий цікавий фінал і змагання відбулись на Житомирщині. Переконаний, наступного року в нас буде ще більше учасників. Хочу підкреслити, що турнір «Кубок Полісся» завжди починається і закінчується без негативу».

За словами Олександра Оніщука, змагання – це також спосіб показати підростаючому поколінню своїм прикладом, як можна проводити свій час і чим можна займатись у житті.

«Будь-який спорт – це спорт для душі. Я радий, що нарешті після довгої зустрічі за перше місце фінал нарешті завершився, – усміхаючись, привітав переможців турніру, ще один організатор змагань Марко Ніновський. – Фінал по-справжньому був дуже цікавий і захоплюючий».

У цьому році до участі в турнірі долучився екс-мер Житомира Георгій Буравков. Як відомо, Буравков довгий час займається тенісом, проте за його керівництва на посаді очільника міста з 2002 по 2006 роки жодного тенісного корту чи тенісного спортивного майданчика в Житомирі так побудовано і не було.

Організатори «Кубок Полісся-2014» переконані, що кількість учасників турніру зростатиме. Закликають, щоб всі бажаючі придбали тенісну ракетку, знайшли свій корт і долучались до турніру в майбутньому.

Призери, переможці змагань одержали статуетки і разом із організаторами та глядачами-уболівальниками зробили загальне фото на пам’ять.

За словами учасників турніру, всі з нетерпінням чекають змагань наступного року.