Народному виконкому 100 днів: склад, якість, результат

Минуло 100 днів діяльності нового Народного виконкому Житомирської міської ради. Час робити перші підсумки.

Виконком у складі 61 особи затвердили 25 лютого рішенням сесії міськради.

Попри скептичне ставлення значної частини житомирських політиків до такого кількісного та якісного складу, виконком діє.

За 100 днів своєї роботи виконавчий комітет не зірвав жодного засідання, навіть позачергового.

Він прийняв десятки важливих для житомирян рішень – надання допомоги військовослужбовцям і сім’ям загиблих військових, оцінка діяльності комунальних підприємств міста, питання впорядкування зовнішньої реклами, збільшення суми адресної допомоги погорільцям.

За цей час народний виконком встиг побачити явні порушення і не пропустити фактичне списання заднім числом матеріальної допомоги для військової частини А0339 від Житомирського територіального центру, що у свою чергу підтримали депутати міської ради.

Крім того, за ініціативи членів виконкому були створені та діють робочі групи, аналогічні депутатським комісіям. Ось тільки на відміну від депутатів, члени виконкому активно відвідують засідання своїх робочих груп і ретельно вивчають питання.

Оцінюючи роботу Народного виконкому, самі члени виконавчого комітету вважають ідею його створення правильною.

У виконкомі добавилися не лише нові прізвища, а й змінилася система роботи.

На їхню думку, виконком із народу розглядає кожне питання так, щоб воно було зрозумілим для всіх житомирян. Вони сподіваються, що будуть і надалі працювати відкрито, сприяючи боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, на попередній сесії міської ради нова влада Житомира намагалася скоротити Народний виконком. Голосували фактично з двох спроб, але потрібної кількості депутатських голосів так і не набрали.

На переконання окремих членів виконавчого комітету, Народний виконком є незручним для нової влади міста. Його складно контролювати, а тому вона не може пропускати свої корупційні рішення.

До того ж, у склад виконавчого комітету ще й досі входять екс-мер Дебой і колишній перший заступник Семенець, у той час, як місця для теперішнього першого заступника міської ради там поки що не знайшлося.