Названо найдорожчі офісні особняки Москви

Станом на травень 2014 список найдорожчих офісних особняків Москви очолює об’єкт в Хамовниках, вартість квадратного метра в якому становить 40 тисяч доларів.

Про це йдеться в дослідженні компанії Blackwood.

Особняк розташовується за адресою: Бариковскій провулок, 7. Його площа становить 558 квадратних метрів.

На другому місці рейтингу опинився особняк площею 933 квадратних метра в Лопухінскому провулку, 3, будова 2. Його покупка обійдеться в 21,4 тисячі доларів за «квадрат».

Третю і четверту сходинку поділили особняки вартістю 20 тисяч доларів за квадратний метр.

Ця будівля площею 2354 квадратних метра на Великій Ординці, 29, будівля 1, і об’єкт площею 702 квадратних метра в Хлиновск глухому куті, 3, будова 2.

Замкнув топ-5 особняк в грошовому провулку, 2 (1414 квадратних метрів, 19,8 тисячі доларів).

Відповідно до класифікації Blackwood, комерційний особняк представляє собою окремо розташована будівля площею від 200 до 3000 квадратних метрів заввишки не більше шести поверхів з власної обгородженої територією.

Всього в Москві експерти налічують близько 600 подібних будівель.

В основному особняками цікавляться посольства, медичні клініки, великі компанії нафтогазового і банківського секторів для використання будівель в якості центрального офісу.

Велика частина міських особняків розташована в районах Хамовники (переважно в зоні Пречистенки і Остоженки, а також поруч зі станцією метро «Парк Культури»), Арбат і Басманний.

______________________________________________________________________________