У Житомирі міська влада пивнуху, яку будують під вікнами багатоповерхівки, видає за декоративну огорожу. Документи. Фото

В редакцію Репортер Житомира звернулися жителі багатоповерхівки за адресою: вул. В. Бердичівська, 75.

На відстані 9 метрів від вікон будинку ФОП Баранівський Б.О з 3-го травня почав встановлювати павільйон, де продаватимуть розливне пиво.

Жителі одразу ж запитали підприємця, чому в них не спитали дозволу й не провели громадських слухань, оскільки земельна ділянка належить багатоповерхівці.

“Це означає, що будівництво почалося без дозволів, тому що будувати там незаконно, тим більше без погодження з нами, жителями багатоповерхівки, співвласниками житла й прилеглої земельної ділянки,” – роблять висновок жителі.

54 мешканці під’їзду підписались під зверненням до в.о. мера Любов Цимбалюк, в якому просили розібратися в ситуації, надати копії дозволів на будівництво та зупинити його в разі, якщо зведення незаконне.

Жителі будинку передбачають, що якщо їх законне право жити не біля пивнухи під вікнами буде проігноровано міською владою, їм доведеться вживатися з туалетом під стінами, галасом, нетверезим контингентом, небезпекою нарватися на агресію одного з відвідувачів закладу.

Документи.

1.

Заява, надіслана чотирьом держструктурам: ДАБК, міській інспекції з благоустрою, обласній санстанції, обласній архітектурі.

Прохання: перевірити законність будівництва добудови будівлі біля житлового будинку по В.Бердичівській, 75. Власник будівництва повідомив, що тут будуть продавати пиво.

2.

Заява на ім’я в.о. мера Любов Цимбалюк з проханням запобігти будівництву літнього павільйону для продажу пива, що будується в безпосередній близкості до вікон багатоповерхівки, де живе багато сімей з неповнолітніми дітьми та людьми похилого віку.

3.

Відповідь управління архітектури міської ради: місце обстежено, матеріали направлено до ДАБК та інспекції з благоустрою Житомира.

4.

Сухомлин у пивній точці побачив декоративну огорожу й направив документи в інспекцію ДАБК в Житомирській області.

5.

ДАБК все таки встановила, що це тимчасова споруда на земельній ділянці житлового будинку, а не огорожа й нагадала, що контроль за розміщенням тимчасових споруд на території Житомира відноситься до компетенції виконкому міської ради.

6.

Будівництво поки призупинено.

Жителі будинку, після такого пінг-понгу, влаштованого житомирською владою, для того, щоб зупинити будівництво пивнухи під своїми вікнами сподіваються лише на розголос.