У Житомирі протестують проти підняття тарифів на воду та землю

Біля міської ради зібралося декілька десятків людей з листівками ««Ні!» – підняттю цін на воду!», ««Ні!» – підняттю цін на землю!».

Люди вважають наміри чиновників Житомира підняти тарифи злочинними. На їхню думку, таке зростання цін призведе до подальшого зубожіння житомирян – подорожчають усі товари та послуги, збанкрутує частина житомирських підприємств і приватних підприємців, велика кількість працівників втратять роботу.

Нагадаємо, вже з першого липня житомиряни сплачуватимуть за воду майже вдвічі більше. Тариф на послуги водопостачання та водовідведення для житомирян зростає на 75% і становитиме 9,38 грн. за куб води. У розрахунку до нормативних показників це 51.60 грн. на 1 людину в місяць.

Тарифи прийняті напівтаємно напередодні президентських виборів 23 травня 2014 року – без публічних обговорень та врахування думки громадськості. Житомиряни про це довідалися майже через 2 тижні після затвердження нових обрахунків.

Нові тарифи покриватимуть собівартість води на 130% і будуть прибутковими для водоканалу. Натомість жодних компенсацій з боку держави не буде – всі проблеми місцевих водоканалів лягатимуть повністю на плечі людей.