У Житомирі влада, керуючись політичною доцільністю, виганяє з міськвиконкому непідконтрольних представників

Скоротити кiлькicть членiв Народного виконкому планує нова влада Житомира. Про це йдеться у проектi piшення мicькоi ради, опублiкованому 17 червня 2014 року.

Зокрема, зi складу Народного виконкому планують вивести:

– Буковського Олексія Геннадійовича;

– Мойсієнко Віктора Михайловича;

– Піонтківського Олега Миколайовича;

– Мельника Анатолія Григоровича;

– Ткачука Віктора Анатолійовича;

– Брокарєва Віктора Георгійовича;

– Карпінського Геннадія Івановича;

– Лобзуна Дмитра Вікторовича;

– Симона Юрія Геннадійовича;

– Фурлета Івана Володимировича;

– Чудновця Романа Володимировича;

– Яцкевича Володимира Михайловича;

– Дебоя Володимира Михайловича;

– Семенець Галину Василівну.

Яким чином сформовано кандидатури на вилiт – у проектi рiшення не пояснюється.

Галина Семенець каже, що в ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” не прописана процедура виключення зі складу виконкому його представників в зв’язку з переформатуванням виконавчого органу міської ради.

Володимир Дебой і Галина Семенець до попереднього складу виконкому входили за посадами, й ввійшли до складу Народного виконкому.

Тепер їх планують вивести зі складу народного виконавчого комітету, оскільки вони ввійшли до його складу не як фізичні особи.

В цьому рішенні прослідковується політична доцільність, слабкість керівників.

Натомicть до складу виконкому планується включити першого заступника, якого минулого разу вводити до складу виконкому депутати не захотiли.

Нагадаємо, нещодавно минуло 100 днiв роботи Народного виконкому. I якщо перший заступник міського голови Сергій Сухомлин поки особливо нічим у роботі не відзначився, окрім спроб закрити дитячий кінотеатр Франка, то дiяльнicть Народного виконкому очевидна – жодного зiрваного зaciдання, прискiпливе вивчення кожного питання, створення робочих груп за напрямками дiяльностi, публiчнicть, неручний режим роботи.

Народний виконком до останнього був незалежним й непідконтрольним владі. Спроби Сергія Сухомлина взяти під контроль цей орган очевидні. Але чи відповідають вони інтересам громади?