У Житомирській області 12-річний хлопець розсварився з батьками та втік з дому на велосипеді

Схвильована мати звернулась до Коростишівського РВ УМВС України в області близько 2 години ночі із заявою про те, що її 12-річний син пішов з дому в одному із сіл району.

Про це Репортер повідомили в УМВС.

Жінка розповіла, що вдень між ними сталася суперечка. Хлопець взяв чужу річ і пошкодив її, а мати насварилася на нього за це.

Допоки жінка ходила у магазин та займалась господарськими справами, син взяв велосипед і поїхав до однокласника, принаймі так він сказав. Лише згодом заявниця знайшла залишену ним записку «Не шукайте мене» і відразу кинулась по селу, розпитуючи про сина.

Оббігавши до пізнього вечора увесь населенний пункт та побувавши у всіх знайомих і друзів, заявниця у розпачі почекала ще кілька годин і лише уночі зателефонувала до міліції.

“Відразу на місце події було направлено слідчо-оперативну Коростишівського райвідділу міліції для з’ясування всіх обставин, по тривозі було піднято інших працівників, які теж виїхали до населенного пункту”, – розповідає начальник Коростишівського РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Яремчук.

Організовані пошукові групи правоохоронців до ранку прочісували довколишню місцевість. Особливе занепокоєння викликало те, що, за словами матері, малий пішов з дому у легкому одязі, а ніч видалась аж надто прохолодною.

“Спокійний, врівноважений хлопчик, зовсім не схильний до таких витівок, – схлипувала занепокоєна жінка. – До того ж, у нього є проблеми зі здоров’ям.”

Нічні пошуки не принесли бажаного результату й з настанням світанку було вирішено розширити межі обстеження території, для чого залучити додаткові сили.

Уже вкотре обходячи околиці села та оглядаючи кожен кущик на полях, і кожен яр у вибалках, пошукові групи не втрачали надію знайти дитину. Близько 8 ранку хлопчик показався на польовій дорозі на велосипеді.

Побачивши заплакану матір і сам кинувся зі слізьми до неї:
“Я більше не буду, не сваріть”, – перші слова знайденого Богдана.

Та жінка й сама ледь могла говорити від пережитого.

Уже згодом малий розповів працівникам міліції, що, образившись на рідних, вирішив їхати до бабусі у сусідню область (до 100 км). На велосипеді подолав близько 20-25 кілометрів, коли стало сутеніти, тому заночував просто край дороги.

Уранці, добряче перемерзнувши та налякавшись за ніч, вирішив повертатися додому. Саме по дорозі до рідного села його й зустріли пошукові групи.