У Житомирській області хлопець ходив по селу із “самопалом”, який йому зробив дід

Під час проведення профілактичних заходів у Лугинському районі дільничні інспектори міліції «роззброїли» 26-річного жителя с. Запілля, повідомляють Репортер в УМВС.

У молодика було виявлено саморобний пристрій, зовні схожий на пістолет.

За словами його власника, зброя дісталася йому у спадок від покійного діда, тож чоловік не розлучався із небезпечним предметом і, про всяк випадок, усюди тримав його при собі.

Саморобний пристрій працівниками слідчо-оперативної групи було вилучено та направлено експертне дослідження. Фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС установили, що саморобний пістолет є вогнепальною зброєю.

“За фактом незаконного поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження, – коментує начальник Лугинського РВ УМВС Ігор Цалко. – За чинним кримінальним законодавством подібні дії караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.”

Водночас правоохоронці нагадують, що вищевказана стаття Кримінального кодексу України також передбачає звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси або вибухові пристрої.