У разі надзвичайних ситуацій на Житомирщині готові тільки 4% захисних споруд

В Житомирській області зареєстровано 1180 захисних споруд, з них 127 сховищ та 1053 протирадіаційних укриття.

Про це розповів заступник директора департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Сергій Безносюк, під час під час розширеної апаратної наради, повідомили Репортер в ОДА.

До використання за призначенням готові лише 4% споруд.

Обмежено готові – 40%, неготові – 56%, або 665 сховищ та укриттів.

“Головною причиною незадовільного стану об’єктів є їх довгострокова експлуатація”, – зазначив Безносюк.

Наявні проблеми й у забезпеченні населення засобами радіаційного захисту. Так, для забезпечення засобами органів дихання необхідно 263 млн. грн., засобами радіаційного і хімічного захисту – 55 млн. грн., однак кошти на ці потреби не виділено.

До складу системи оповіщення населення області входить 111 електросирен та 78 сирен автономного включення. В області діє 122 сільських та 23 міських радіотрансляційних вузли, які забезпечують доведення інформації до населення.

За інформацією керівника служби, у готовності до дій за призначенням знаходиться 58 одиниць пожежної і спеціальної техніки та 219 чоловік особового складу.

“У разі ускладнення оперативної обстановки передбачено резерв – 92 одиниці техніки та 200 чоловік особового складу”, – проінформував заступник.

Управлінням приведено в готовність пересувний пункт управління та так зване містечко життєзабезпечення, розраховане на перебування 200 чоловік особового складу.