З 1 липня житомиряни платитимуть за воду в 3 рази більше, ніж кияни

З 1 липня 2014 року тариф на послуги водопостачання та водовідведення для житомирян зростає на 75% і становитиме 9,38 грн. за куб води. У розрахунку до нормативних показників це 51.60 грн. на 1 людину в місяць.

Для порівняння – кияни за холодну воду платять утричі менше – 2,90 грн. за 1 куб. Натомість для киян з 1 липня суттєво підвищиться вартість гарячого водопостачання.

Підвищення «комуналки» – питання досі не закрите. Адже як на житомирян, так і на мешканців інших міст України під осінь чекатиме ще один «подаруночок» – здорожчання послуг теплопостачання.

Нагадаємо, тарифи на послуги водопостачання для житомирян прийняті напівтаємно напередодні президентських виборів 23 травня 2014 року – без публічних обговорень та врахування думки громадськості. Житомиряни про це довідалися майже через 2 тижні після затвердження нових обрахунків.

Нові тарифи покриватимуть собівартість води на 130% і будуть прибутковими для водоканалу. Натомість жодних компенсацій з боку держави не буде – всі проблеми місцевих водоканалів лягатимуть повністю на плечі людей.