Житомир втрачає лідерські позиції

Житомиряни взяли активну участь у Тижні сталої енергетики у Львові.

Місто Лева відвідав Володимир Дебой, який відомий успіхами в залученні енергоефективних кредитів для розвитку Житомира. Також захід відвідала депутат міської ради Ольга Пархомчук.

Житомирська офіційна делегація присутньою не була. Це є тривожним сигналом того, що Житомир не зацікавлений у розвитку таких відносин.

Житомир завершуватиме реалізацію проектів, які вже погоджені, отримання нових поки на порядку денному не стоїть.

Володимир Дебой виступив перед учасниками семінару, провів робочі зустрічі з керівниками НЕФКО, E5P, а представники житомирських ЗМІ взяли активну участь в прес-конференції, яка пройшла в рамках Тижня сталої енергетики.

Завдяки взятому курсу на технічне переоснащення теплових мереж у 2013-му році КП “Житомиртеплокомуненерго” на 15% скоротило потребу в споживанні газу.

Результатом роботи з інвесторами та отримання погоджень на більшість вигідних кредитних програм стало проведення у Житомирі в минулому році тижня сталої енергетики.

Цьогоріч естафета проєвропейського енергоефективного заходу перейшла до Львова.

На досвіді Житомира у Львові побудували презентацію під час основого семінару. Львів’яни на семінарі Фонду Е5Р демонстрували слайди про Житомир та досвiд нашого мicта у проведеннi минулорiчного, одного iз наймасовiших Тижнів сталої енергетики-2013.

Енергоефективнi проекти, рoзпочатi Житомиром, стали прикладом ефективної спiвпрацi та довipи до нашого міста мiжнародних фiнансових органiзацiй.

На заході жодного представника офiцiйної делeгацiї вiд Житомира не було.

Семе тому Житомир у Львовi на запрошення керiвника Фонду Е5Р Андреса Лунда та мера Львова Андрiя Садового представляв екс-мер Володимир Дебой, пiд особистою егiдою якого у місті реалізовувалися енергоефективнi проекти.

У свою чергу львів’яни сподіваються, що вже незабаром пальма першості у сфері енергоефективності перейде від Житомира до міста Лева.