Житомир залишили без мера й без нардепа. Хто відповідає за проколи у місті й що зробив для Житомира Зубко?

Геннадій Зубко, якого на парламентських виборах у Житомирі підтримало більше 60% виборців, з вчорашнього дня не представляє інтереси житомирян у Верховній Раді України.

Житомирський бізнесмен отримав крісло першого заступника глави Адміністрації президента України.

Відповідний указ президента Петра Порошенка від 10 червня 2014 року розміщено на офіційному сайті глави держави.

Таким чином Житомир – єдине місто в Україні, яке свідомими діями команди, яку очолюють Геннадій Зубко і Сергій Сухомлин на поточному етапі “господарювання” позбавлене міського голови й народного депутата, який представляє інтереси міста у Верховній Раді.

Саме сьогодні, коли Геннадій Зубко лишень зайняв високий кабінет в Адміністрації Президента, найбільш актуальним є питання, а що він зробив для Житомира з тих обіцянок, які й привели його до Верховної Ради, а далі – ще вище?

Геннадій Зубко обіцяв:

1. Голосувати за скасування спецпільг й доплат високопосадовцям;
2. Запропонувати створення електронної карти доріг;
3. Добитися державних коштів на реконструкцію водогону в Житомирі й контролювати належне їх освоєння;
4. Здійснити заміну внутрішньобудинкових електромереж в багатоповерхівках;
5. Прийняти закон про гарантований перелік медичних послуг;
6. Добитися спрощеного процесу створення мінідитсадків;
7. Впродовж 2-х років забезпечити дитсадкам Житомира належну матеріально-технічну базу: спортінвертар, книги, іграшки;
8. Домогтися прийняття закону про часткову зайнятість матерів;
9. Після спрощення системи оподаткування й зменшення кількості податків створити в Житомирі за 5 років 7 тисяч робочих місць.
10. Раз на півроку проводити публічний звіт перед виборцями.

Як бачимо, цього всього немає, а якщо є, то в мізерній кількості від обіцяного. Натомість, відомі заяви Зубка про те, що водоканали мають бути приватними й відома його підтримка розробки законів, які б дозволяли концесійну форму власності для стратегічних підприємств життєзабезпечення міст України.

Ми заберем свої слова назад, стосовно того, що “Зубко проміняв житомирян на тепле крісло”, якщо він своєю роботою докаже, що це не так, й житомиряни відчують притік інвестицій в місто, підвищення рівня економічної активності, а, відповідно, й кількості готівки й безготівкових коштів в обігу житомирян, що стане прямим наслідком діяльності на посаді першого заступника АП України Геннадія Зубка.

Хоча, найперше, що варто було б зробити – перестати штучно блокувати призначення позачергових виборів мера Житомира, що здійснювалося останні 3 місяці з метою підняття низького рейтингу кандидата від влади.