Житомирська влада хоче переселити усіх неслухняних торговців на ринок “Староміський”

Міська влада Житомира зустрілась з ініціативною групою “стихійних” торговців по вул. Хлібній, на пл. Житній ринок та по вул. Житній ринок.

Про це Репортер повідомили в міській раді.

Розглядали ідею щодо розміщення соціального ринку за адресою вул. Хлібна, 23, яка практично є придомовою. Та жителі будинку, які прийшли на зустріч, не бажають в дворі свого дому бачити облаштовані торгові місця.

Крім того, на дискусії були присутні представники підприємців, які офіційно здійснюють свою діяльність на ринках міста.

Керівники ринків “Житній” та “Староміський” прийшли запропонувати торгуючим перейти на їх території. В підсумку, спілкування вийшло емоційним та спірним в багатьох питаннях.

“Торгуючі не хочуть покидати вже роками облаштовані місця, вони абсолютно не реагують на зауваження влади. Є вигідна пропозиція для того, щоб цивілізовано здійснювати торгівлю. Керівництво ринку “Староміський” пропонує людям продавати там свій товар абсолютно безкоштовно. При цьому, там є всі необхідні умови: контейнери, вивіз сміття, санвузол, охорона. Але всіма засобами торговці хочуть продавати там, де хочеться їм”, – сказав перший заступник мера Сергій Сухомлин.

За його словами, до міської влади надходять звернення підприємці, які офіційно здійснюють свою діяльність. Вони невдоволені тим, що хтось не платить оренду, не платить податок і торгує, де йому заманеться.

«Міська влада вже вирішила, що до 1 серпня стихійна торгівля буде припинена. До того часу будемо намагатись владнати ситуацію мирно. Я запропонував ініціативній групі, яка представляє інтереси торговців, прийти на чергові переговори, аби досягти компромісу в цьому питанні», – підсумував він.

Нагадаємо, 28-го травня 2012-го року вступила у дію заборона несанкціонованої торгівлі у місті Житомирі, вулиці “почистили” від торговців.

Правда, у 2014 році вони знову повернулись на вулиці.