Житомирського злочинця, якого шукали 9 років, впіймали в Казахстані

Поліцейські Північно-Казахстанської області затримали злочинця, якого протягом дев’яти років розшукувало МВС України, пише“ІА Новости-Казахстан”, посилаючись на прес-службу обласного департаменту внутрішніх справ.

29-річний чоловік майже сім років переховувався у матері в одному з сіл Тайиншінского району. У 2003 році на території Житомирської області України він здійснив кілька злочинів – крадіжку та шахрайство.

Ховаючись від правосуддя, приїхав до родичів у Північний Казахстан. Дільничному інспектору чоловік представлявся під прізвищем зведених братів. На життя заробляв, ходячи з братами по лісах. Виручені гроші молоді люди витрачали в основному на алкоголь.

У викликав підозри чоловіки працівники відділу кримінальної поліції ОВС Тайиншінского району зняли відбитки пальців і направили необхідний запит до слідчих органів країни, звідки він прибув.

Завдяки цьому особистість оголошеного у 2005 році в міжнародний розшук сельчанина вдалося ідентифікувати за короткий проміжок часу.

Наприкінці травня за запитом української сторони Генеральна прокуратура РК видала постанову про екстрадицію. Поліцейські заарештували 29-річного зловмисника. Зараз він перебуває у в’язниці, очікуючи екстрадиції.