Амбіції: чому Львів не Житомир?

Амбіції бути кращими у сфері енергоефективності має місто Львів. Про це заявив у четвер під час прес-конференції перший заступник Львівського міського голови Олег Синютка у відповідь на те, що Житомир визнавали найкращим у цій сфері.

«Минулого року наші представники були на Тижні сталої енергетики в Житомирі. Наша формула: побачити – навчитися – перейняти найцікавіше. Ми сьогодні чули багато про досягнення Житомира, що всі енергоефективні проекти реалізуються в Житомирі. У нас виникло питання: чому не у Львові?! Тепер перед нами міський голова поставив завдання зробити ще краще», – заявив Олег Синютка.

Перший заступник наголосив, що Львів за прикладом Житомира залучатиме різні енергоефективні проекти. Амбіції – отримати все. Для цього, – переконаний, – основну увагу звернуть на якісну проектну документацію, а ще – поліпшуватимуть особисті контакти та рівень довіри інвесторів до перших осіб міста.

Адже саме втілення енергоефективних проектів дозволить населенню економити кошти на енергоресурсах, з якими останнім часом проблеми має і Україна, менше споживати газу та нафти, а також використовувати альтернативні джерела енергії – сонячну, вітрову енергію, відновлювані ресурси, що вже десятиріччями працює в Європі.

Володимир Дебой застерігає, що наше місто не може зупинити роботу в напрямку енергоефективності й зі свого боку відстоює Житомир на міжнародних заходах перед інвестиційними партнерами. Екс-мер продовжує спілкуватися з керівниками фінансових корпорацій та супроводжувати житомирські проекти.

«Житомир має продовжувати утеплювати будинки, оновлювати систему теплопостачання, встановлювати індивідуальні теплові пункти, створювати енергоефективні квартали. Ці проекти орієнтовані на наше майбутнє, на економію енергоресурсів та коштів населення», – сказав Володимир Дебой.