Через подушки безпеки BMW відкликає 1,6 млн автомобілів

Концерн BMW ініціював масштабну відзивну кампанію, яка торкнеться близько 1,6 млн автомобілів, проданих по всьому світу.

Причиною такого відкликання стала потенційна загроза виходу з ладу подушок безпеки.

Кампанія зачіпає моделі 3 серії, які були випущені в період між 2000 і 2006 модельним роком. Через певні несправності в механізмі спрацьовування подушки безпеки пасажира оболонка самої подушки може порватися і прийти в непридатність.

За даними виробника, трохи менше третини всіх автомобілів, що відкликаються – 574 000 – знаходяться на американському ринку. При цьому в травні минулого року в Америці вже відкликали через цю проблему порядку 42 000 автомобілів, яких цього разу відгук вже не торкнеться.

У центрі проблеми знову виявляється японська корпорація Takata, яка постачає подушки безпеки цілого ряду найбільших автовиробників. З 2009 року через зроблених цією фірмою несправних подушок безпеки було відкликано вже більше 10 мільйонів автомобілів різних марок.

Минулого місяця у зв’язку з цією проблемою було дано старт відзивної кампанії, яка проходить переважно на території США. Свою участь в ній підтвердили японські Honda, Mazda, Nissan і Toyota, європейська компанія BMW, а також фірми Ford і Chrysler.

Відгук ініційований на вимогу Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США, яка заявила, що має інформацію про ряд нещасних випадків, пов’язаних з несправними подушками безпеки.
_________________________________________