Цукерберг хоче підключити до інтернету увесь світ

Марк Цукерберг, засновник Facebook, виступив з нагадуванням, що необхідно підключити до інтернету весь світ.

Засновник Facebook 30-річний мільярдер Марк Цукерберг використовував як майданчика для виступу впливову американську газету The Wall Street Journal. У своїй статті Цукерберг нагадав про те, що винахід інтернету є настільки ж революційним, наскільки революційними були друкарський верстат, радіо, телебачення і мобільний телефон.

Зараз головне завдання людства, вважає мільярдер, – це надати доступ до інтернету всім жителям Землі. Веб аналітика на seo-studio.ua/category/veb-analitika. В даний момент, заявив він, до мережі має можливість підключитися тільки 2,7 млрд – трохи більше третини населення.

Розвиток доступу в інтернет, за словами Цукерберга, не тільки допоможе людям спілкуватися між собою, але і дозволить задіяти жителів віддалених точок планети в світовій економіці.

Наприклад, глава Facebook навів дані дослідження агентства Deloitte, згідно з якими розширення доступу в інтернет в країнах, що розвиваються може створити 140 млн нових робочих місць і допомогти 160 млн перестати жебракувати. Більш того, ці нові можливості допоможуть знизити рівень дитячої смертності в країнах третього світу.

При цьому Цукерберг нагадав, що 90% населення Землі вже живе на територіях, в яких існує можливість доступу в інтернет через стільниковий зв’язок.

Для цього необхідно лише оновити інфраструктуру і знизити фінансовий поріг підключення до мережі, впевнений мільярдер.