Екс-мер Дебой після відставки приносить Житомиру мільйони

190 млн.грн. (а це 12 млн.євро) Житомир отримає найближчим часом від Уряду Швейцарії в подарунок за результатом домовленостей екс-мера міста із керівництвом уряду та особисто Послом Швейцарії.

Це підтвердив і сам Дебой, який подякував на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук колегам.

«Дякую Послу Швейцарії в Україні пану Крістіану Шьоненбергерy та Уряду Швейцарії, що за результатами наших домовленостей пiд час прийому в посла у листопадi 2013 року прийнято остаточне рiшення про видiлення Житомиру 12 млн. євро (нинi це майже 190 млн.грн.) на модернiзацiю системи теплопостачання мicта. Це унiкальний проект – Житомир став другим в Україні мicтом, що отримає такий безповоротний фiнансовий ресурс – 190 млн.грн. Спасибi Віце-прем’єр-міністрy – Міністрy регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Гройсман, Владимир Борисович за сприяння та досвiд на прикладi мiста Вiнниця. Сподiваюся, що цi кошти будуть витраченi ефективно i спрямованi на те, щоб житомиряни мали надiйне теплопостачання i цiлорiчну гарячу воду», – написав екс-мер Житомира.

Дебой зазначає, що для отримання цього гранту його команда активно працювала над енергоефективністю упродовж 3 років – Житомир за цей час залучив майже 500 млн.грн. і вийшов у лідери по державі за темпами залучення інвестицій та реалізації проектів.

Нагадаємо, на цьогорічному Тижні сталої енергетики у Львові про Володимира Дебоя міжнародні експерти згадували як про найенергоефективнішого мера України, а про Житомир – як лідер у сфері енергозбереження. Щоправда, жодного слова про нову тимчасову владу міста на заході міжнародного рівня так і не прозвучало, адже за 4 місяці своєї діяльності вона не залучила жодного нового проекту. Та, власне, і жодного офіційного представника від Житомира на Тижні енергетики у Львові не було, що стало тривожним сигналом для залучення нових потенційних проектів та довіри з боку інвесторів.

На разі Житомир може пишатися вже залученими за попередні 3 роки проектами та користуватися напрацюваннями минулих років.