Екс-начальник з Житомирської міської ради стала обласним керівником Всеукраїнського об’єднання

Відродити аграрну галузь і вдихнути нове життя в українське село має на меті громада Житомирської області, яка долучилася до Всеукраїнського об’єднання «ЗАСТУП».

ВО «ЗАСТУП» – це громадська організація За Соціальну Трудову Українську Перспективу, створена під керівництвом Ірини Синявської та охоплює 16 обласних центрів України.

Житомирський обласний осередок ВО «ЗАСТУП» очолила екс-начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Олена Сарно.

Активісти житомирської організації відвідали перший Форум ВО «ЗАСТУП», який відбувся у суботу, 26 липня, в Києві.

Масштабний захід зібрав понад 4000 українців із різних областей, у тому числі й з тривожної Донеччини.

«Коли створювалася організація «ЗАСТУП», ініціативна група намагалася виявити максимальну кількість проблем, що хвилюють село, сільгоспвиробників, переробників. «ЗАСТУП» виходить з того, що вирішення проблем аграрного сектору економіки та села має відбуватися в комплексі», – повідомила голова ВО «ЗАСТУП» Ірина Синявська.

Основними завданнями об’єднання ставить перед собою – захист і підтримку аграріїв та сільських територіальних громад, втілення реальних програм в інтересах сільгоспвиробників і споживачів, громадський контроль за діяльністю місцевих органів влади та місцевого самоврядування.

У свою чергу Олена Сарно підкреслює, що українці мають відчути у собі справжніх господарників, яких не лякає ні пекуче сонце, ні тяжка праця, ні підступні шкідники, ні утиски чиновників.

«Ми всі родом із села, а тому зобов’язані зберегти родючість наших ґрунтів і наше село, зробити все можливе, щоб наша область була на висоті. Від розвитку села залежить і доля міського населення», – наголосила Олена Сарно.

Нагадаємо, Сарно очолювала управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради останніх сім років і звільнилася з посади за власним бажанням 22 квітня цього року.

Наразі міська рада вже вдруге намагається знайти їй заміну. Оголошення про конкурс оприлюднене в газеті «Місто» від 17 липня 2014 року та на офіційному сайті міської ради. У конкурсі, який відбувся 10 липня, взяло участь три претенденти на посаду – достойного серед них комісія так і не знайшла.