Гриценко у Житомирі розповів, чому його не беруть у владу

Лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко у Житомирі заявив, що йому не пропонують місце у владі, оскільки для нього Путін – ворог, а не партнер в переговорах, а в державі треба вводити військовий стан, а не говорити про антитерористичну операцію.

На думку Гриценка, який вважає, що може навести лад в державі і захистити її від зовнішніх загроз, Президент, формуючи силовий блок, призначав людей за критерієм відданості й керованості.

“Я міг би озвучити прізвіща 20 потужніших постатей за Валерія Гелетея, говорячи про те, хто міг би бути компетентнішим міністром оборони”, – каже Гриценко.

Про себе Гриценко каже, що він людина і командна, і поступлива. Однак, у нього є принципи, які він не переступає й окрім того називає речі своїми іменами. Саме тому йому й не пропонують місце у владі.

Так, для прикладу, Анатолій Гриценко сказав, що Павло Шеремета – провідний експерт, аналітик, гарна людина, але він повинен сидіти в тюрмі, оскільки в березні 2014-го року не скасував тендери, через що відбулася затримка із закупівлями й загинули десятки військових.

Зрозуміло, що така різкість заяв не сприяє кар’єрному просуванню Гриценка у великій політиці, де найбільшим з достоїнств є мистецтво “широкого” компромісу.

Партія Гриценка – партія лідерського типу (така ж як і партії Порошенка, Тимошенко, Ляшка, Кличка, Ющенка, Тягнибока, Яценюка та інших) й за декілька років свого існування її лідер так і не зумів на ділі переконати виборців, що окрім нього в партії важливу роль виконують й інші люди.

На Житомирщині, наприклад, прес-конференції з Гриценком проходять за участю незмінних Віктора Ткачука (голова ЖОО “ГП”) й Олександра Величка, депутата Житомирської міської ради, який величається залученими на свій виборчий округ коштами з міського бюджету. Нових облич, реального об’єднання, руху, розбудови партійних осередків “Громадянської позиції” принаймні на Житомирщині не видно.

Однак, можливо все для партії зміниться в кращу сторону вже в найближчий час, оскільки зі слів Гриценка, рейтинг “Громадянської позиції” нині сягає близько 11%, а це означає, що партія може розраховувати на 30 депутатів у новій Верховній Раді у разі оголошення перевиборів.

Наразі у Гриценка думають над кадровим посиленням партії.