Honda готує компактний кросовер для Європи

Кросовер Honda Vezel, вже успішно продається в Японії і представлений в Північній Америці, добереться до європейського ринку тільки в наступному році.

Весь український ринок на http://autoportal.ua/.

Правда, поки неясно, під яким ім’ям. Але японська компанія вже вивела на тести модифікацію кросовера для Старого Світу.

Відомо, що для ринку США Honda віддала перевагу відродити позначення HR-V, під яким продавала наприкінці дев’яностих років минулого століття невеликий позашляховик. А ось про європейську назву кросовера нічого не відомо, хоча, за чутками, словом Vezel в Європі новинка називатися не буде.

Про технічні специфікаціъ Honda офіційно теж поки не заявляла.

За попередніми даними, в Європі кросовер отримає 1,6-літровий дизельний мотор, гібридну силову установку на базі півторалітрового бензинового двигуна, а також новий трициліндровий мотор з турбонадувом і безпосереднім уприскуванням.

Агрегатувати мотори планується або з 6-ступінчастою “механікою”, або з 7-діапазонним “роботом”.

Передбачається, що європейська версія кросовера отримає інші налаштування ходової частини, а також більш якісні і дорогі матеріали оздоблення салону. Судячи зі шпигунських фотографій, якихось помітних відмінностей в екстер’єрі очікувати не доводиться.

Honda Vezel на європейському ринку належить конкурувати, в першу чергу, з Nissan Juke, а також з такими представниками популярного сегмента, як Opel Mokka, Peugeot 2008 і Ford EcoSport.