Інженери Hyundai навчили седан Genesis обманювати відеокамери

Стаціонарні камери, що стежать за дотриманням швидкісного режиму, остаточно перестануть бути проблемою для корейських водіїв, які придбають Hyundai Genesis наступного, 2015 модельного року.

Причому реалізована інженерами Hyundai функція на сто відсотків легальна.

Спеціалісти протестували “звичайний”,
який не вміє дурити камери Genesis
і знайшли цю машину вельми цікавою

Нічого складного інженерам, втім, робити не довелося. Не знадобилося навіть жодної нової деталі. На автомобілі є навігаційна система, в яку можна “зашити” інформацію про місцезнаходження камер? Є. Автомобіль може без команди водія сповільнюватися? Може – на цьому принципі засновані круїз-контроль і система екстреного автоматичного гальмування.

Значить – достатньо з допомогою нових алгоритмів подружити дві цих системи одна з одною. І машина буде скидати хід на під’їзді до камери.

Звичайно, ця функція не врятує, якщо порушник потрапив у поле зору не стаціонарної, а портативної камери. На презентації Genesis нового модельного року залишились без відповіді і ряд інших питань.

Приміром, чи враховує електроніка швидкість руху машини в поточний момент часу. Адже можна уявити собі не таку вже й гіпотетичну ситуацію, коли автомобіль під’їжджає до камери зі швидкістю вдвічі, а то і втричі вищі дозволеної.

Чи не стане настільки різке гальмування проблемою для водія і його сусідів по потоку? Або є якась гранична швидкість уповільнення – і якщо є ризик її перевищити, електронний мозок віддасть перевагу порушити правила, а не створювати аварійну ситуацію?

Втім, для більшості водіїв всі ці питання є абстрактними, так як такий Genesis можна купити тільки в Кореї. В осяжному майбутньому цю опцію корейці не планують адаптувати навіть для надзвичайно важливого американського ринку.