Кадрове питання в Держземагентстві Житомирщини: Чи звільнить Бугайчук крісло для Кулачка, який повертається з війни?

На Житомирщині чиновник високого рівня, відвоювавши на сході України, має намір повернутися на посаду яку він займав, але яка вже зайнята.

Мова йде про Юрія Кулачка, екс-начальника ГУ Держземагенства в області, призваного по повістці в армію. В зоні АТО в складі 95-ї аеромобільної бригади він пробув 2 терміни – 90 днів.

Відвоювавши разом з житомирськими десантниками за гору Карачун в Слов’янську та в інших гарячих точках, чиновник за станом здоров’я був направлений в київський медичний госпіталь.

Про своє бажання повернутися в Земагентство після демобілізації він повідомив журналісту Репортер Житомира в телефонній розмові.

Сьогодні крісло начальника Держземагенства області займає Максим Бугайчук.

Виникає питання: чи є підстави, в тому числі моральні для того. щоб Бугайчук поступився кріслом Кулачку, який повертається з фронту й претендує на займану ним до боротьби з терористами посаду?

В розмові з журналістом сайту Репортер Житомира Максим Бугайчук повідомив, що призначення начальника ГУ Держземагенства в Житомирській області має чітку процедуру: за поданням облдержадміністрацією пропозиції щодо заміщення вакантної посади отримується погодження двох центральних органів влади – державного управління земельних ресурсів України та профільного міністерства. Лише після того приймається рішення про призначення. Щодо морального аспекту, Бугайчук впевнений, що нікому нічого не винен.

Натомість, представник громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації Олександра Коцюбко має іншу думку.

З його слів, громадськість розбиралася в цій ситуації. Каже, з’ясувалося, що Максим Володимирович Бугайчук при старій владі займав посаду начальника районного управління земельних ресурсів Житомирського району.

«Його безпосереднім керівником був голова районної держадміністрації А. Е. Кулик. Так от, Бугайчук разом з Куликом розпродавали землі Житомирського району, в тому числі на території парку ім. Гагаріна (гідропарку) і т.д .. І це з їх «легкої руки» зараз вирубуються столітні сосни і дуби в улюбленому парку житомирян, щоб побудувати приватні будинки. Максим Бугайчук – це «вихованець» Кулика, Рижука, Никитюка та інших регіоналів. Як таку людину призначили начальником обласного управління земельних ресурсів – незрозуміло. Виходить, що регіонали не збираються здавати позиції, вони знову захоплюють керівні посади. Гідра знову відроджується, в даному випадку в особі Максима Володимировича Бугайчука.

Я, разом з представниками громадської ради, побував в офісі обласного управління земельних ресурсів по вул. Довженка. Перше, що кидається в очі, це турнікети. А це завжди ознака корупції.

Представникам громадськості стало відомо, що Бугайчуку і його заступнику Сечіну також прийшли повістки в армію. Але вони «відкосили». Звичайно ж, служити або не служити Україні – це справа громадянської совісті кожного.

Але громадськість не повинна залишатися осторонь, коли фронтовики – захисники не можуть відновитися на своїх посадах, нормально працювати після повернення з війни. В Ізраїлі захисники Батьківщини мають першочергове право при влаштуванні на роботу, вони не підлягають скороченню, мають інші пільги. Таким чином, суспільство висловлює вдячність своїм героям, які захищали країну.

Чому ж захисники України не можуть повернутися на свої робочі місця? Це ж страшна ганьба всьому нашому суспільству.

95 аеромобільна бригада – гордість всієї країни. Весь склад цього військового підрозділу – герої! Про їхні подвиги говорить той факт, що в першому батальйоні цієї бригади, де служить Кулачок, з 300 чоловік особового складу вціліло тільки 30. Решта вбиті або поранені.

Поки наші герої виконують свій громадянський обов’язок і захищають рідну країну на полях битв, громадянський обов’язок громадськості – не допустити порушення прав фронтовиків, які повертаються з війни. Справедливість по відношенню до таких людей – це обов’язок усього суспільства, всієї держави.

Тому, ми – представники громадської ради, закликаємо всі сили міста та області, відновити справедливість і нанести нищівний удар по старорежимної гідрі корупції, беззаконню і несправедливості», – розповів Коцюбко.

Зі слів Кулачка, ситуація в державі змінюється щодня й питання чи відбудеться зміна керівника ГУ Держземагенства Житомирщини може вирішитися саме собою без конфліктів.

Максим Бугайчук керує Держземагенством Житомирщини рівно 100 днів.