На Житомирщині затримали сомалійців

Працівники відділу прикордонної служби «Копище» затримали двох сомалійських нелегальних мігрантів неподалік Олевська.

Суботнього вечора 28 червня один з працівників прикордонної служби «Копище» помітив у прикордонній зоні в салоні таксі, що рухалося у напрямку Олевська, двох темношкірих пасажирів.

Автівку зупинили. Пасажирів перевірили. Ті, в свою чергу, опору не чинили – забрали свої рюкзаки та покірно змінили запланований маршрут руху, пересівши з таксі у машину правоохоронців.

Вихідці з Африканського континенту не мали при собі документів, що посвідчують особу (зі слів затриманих – вони є громадянами республіки Сомалі), а свій незаконний в’їзд на територію України з порушенням правил перетину державного кордону поза пунктом пропуску пояснили прагненням подальшого транзитного прямування в країни Західної Європи.

Встановлюється місце незаконного перетину та організатори нелегальної міграції в нашому районі, а сомалійці вже передані міграційній службі.

У зв’язку із даною подією керівництво відділу прикордонної служби «Копище» закликає мешканців прикордоння Житомирщини сприяти в охороні рубежів нашої держави та повідомляти про будь-які випадки виявлення підозрілих осіб.

Валентина КРАВЧЕНКО