Перший пішов: зняли в.о. мера Краматорська. Хто на черзі?

Українські в.о. міських голів почали складати повноваження. Вчора, 1 липня, у відставку пішов в.о. мера Краматорська Андрій Борсук.

Він пояснив свій крок неможливістю керувати містом в складній економічній ситуації. У Краматорську заблоковано всі рахунки казначейства. Борсуку відразу знайшли заміну – колишнього заступника мера з економічних питань Андрія Панкова допоки Верховна Рада України не призначить позачергові вибори мера Краматорська.

Цього, як показує досвід Житомира, можна чекати і більше 4 місяців. Адже Верховна Рада України попри всі терміни не поспішає призначати вибори міського голови Житомира. Хоча, відповідно до законодавства, мала б це зробити ще до 25 травня.

Нагадаємо, з моменту дострокового припинення повноважень міського голови Володимира Дебоя пройшло вже більше 4 місяців – а Житомир і досі живе своїм життям у повному безвладді, адже призначити мерські вибори в Житомирі ВР забуває кожного засідання. І це зважаючи на те, що інтереси житомирян у ВР донедавна представляв нардеп Зубко. Місто за час депутатства нардепа не отримало жодних інвестицій, а, наразі, уже 4 місяці живе без господаря, який би зумів взяти всю відповідальність на себе.

Житомир залишили без мера й без нардепа. Хто відповідає за проколи у місті й що зробив для Житомира Зубко?

Де-юре містом керує в.о. міського голови, де-факто всі повноваження, у тому числі представницькі, на себе перебрав перший заступник.

Житомир цілком ймовірно може повторити долю Краматорська, передавши владу фактично у «треті руки».

За джерелами Репортера Житомира, минула сесія Житомирської міської ради мало не стала для в.о. міського голови Любові Цимбалюк фатальною – частина колег готові були зняти виконуючу роль господарки міста.

Таким чином вся влада – і юридична, і фактична – могла б перейти в руки однієї людини – першого заступника, що демонстративно ставить під сумнів спроможність в.о. мера керувати Житомиром.

Допоки в.о. міського голови відтягуватиме наступну сесію, а фактичне керівництво затягуватиме дату призначення позачергових виборів, Житомир так і залишатиметься одним із небагатьох міст України, життя у якому плинутиме саме по собі в очікуванні нових суспільно-політичних віянь.

У той час, поки про Житомир забувають у вищих щаблях влади, наше місто можуть згадати хіба що в нацкомісії для чергового підняття тарифів.

Житомиряни платитимуть за воду вдвічі більше

Нагадаємо, Житомир почали забувати і європейські інвестори – через політичні баталії місто втрачає лідерські позиції у сфері енергоефективності.

Житомир втрачає лідерські позиції