Руслан Годований займався стихійною торгівлею у Житомирі

У Житомирі доводиться боротися зі стихійною торгівлею не лише в обличчі бабусь, а й заступника голови Житомирської обласної ради Руслана Годованого.

Зі слів працівників муніципальної міліції, вони фактично тиждень намагалися прибрати незаконно встановлену бочку з розливним квасом «Росинка» на розі вулиць Хлібна-Гоголівська, до якої має відношення Годований.

Квас продавали без будь-яких дозволів через дорогу від скупчення стихійної торгівлі на Хлібній.

Після тижневої боротьби у заступника облради стало менше на одну точку реалізації розливного квасу. Та чи поставила влада Житомира крапку у боротьбі зі стихійною торгівлею?

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин сьогодні на прес-конференції прозвітував – стихійну торгівлю в районі «Житнього ринку» ліквідовано.

Після заходу журналіст Репортера Житомира особисто переконався, що муніципальна міліція працює на вулицях Небесної Сотні та Хлібній і навіть без обідньої перерви.

Однак, це не заважало продавцям ковбаси реалізовувати свій товар у спеку без холодильника прямо на тротуарах Хлібної, як і продавцям металевого приладдя, а ще продавцям банок на перехресті Хлібної-Гоголівської та продавцям кров’янки і тапочок на території біля Житнього ринку, яку мала б контролювати Інспекція з благоустрою.

Наразі боротьбу зі стихійною торгівлею у Житомирі тягнуть на собі лише десять працівників муніципальної міліції. Вони розганяють стихійну торгівлю, але коли доходять до кінця території – на початку торгівля знову процвітає, бо йти продавцям, особливо із сільськогосподарською продукцією, нікуди.

Місця у павільйоні ринку зайняті перекупниками, які і не приховують, що вже мають начебто свої постійні місця. Більше того, деякі з них зізнаються, що платять за місця не щоденно, а відразу за місяць наперед.

А тим часом бабусі, як торгували огірочками, укропом, морквочкою, сиром і молоком з асфальту, так і торгують. Хіба що змінилося місце – з тротуарів вулиць на асфальт території ринку.

Альона Смолянова