У Житомирі позачергових мерських виборів не буде?

Зареєстрована у ВР постанова про призначення дати позачергових виборів міського голови м. Житомира на 26 жовтня 2014 року може бути неприйнята.

Зокрема, нардеп і перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко говорить, що дата позачергових виборів не має співпадати із парламентськими виборами. Мера повинні обирати вже після формування нового складу Верховної Ради України та прийняття змін до Конституції України. Це достатній проміжок часу, аби вибори в Житомирі були вже черговими, що мають відбутися трохи більше, ніж через рік – у жовтні 2015 року.

«Я б дуже не хотів, щоб ці вибори (міського голови, – ред.) співпали із виборами у Верховну Раду. Ніхто не повинен йти за рахунок когось. Не треба ховатися за партійним брендом, а йти самостійно», – заявив нардеп.

Нагадаємо, у Житомирі вже 5 місяців містом де-юре керую в.о. міського голови Любов Цимбалюк. З метою затягнення дати призначення позачергових виборів, «прихильники» екс-мера подали позов для відновлення його на посаді без відома самого Дебоя. Не зважаючи на те, що після публічного заперечення причетності до судового оскарження з боку колишнього мера, «прихильники» позов відкликали. Проте, у визначені законом терміни – до 25 травня 2014 року – Верховна Рада України так і не призначила дати проведення позачергових виборів Житомирського міського голови, хоча в той час призначалися вибори до міст Житомирської області. Житомиряни говорять про штучне затягування виборчого процесу в місті.