У четвер Верховна Рада спробує саморозпуститися?

У четвер, 24 липня народнi депутати спробують прийняти постанову про розпуск Верховної Ради України. Про це заявив сьогоднi перший заступник глави Адмiнiстрацiї Президента, нардеп Геннадiй Зубко.

“Завтра ми збираємося поставити на голосування постанову про розпуск Верховної Ради. Постанова дасть правове пiдгрунтя, щоб Президент прийняв рiшення про розпуск Ради”, – сказав нардеп.

Зубко натякнув, що його голос може стати вирiшальним для прийняття цього iсторичного рiшення, тому вiн i не поспiшає складати депутатськi повноваження i попри законодавтво, продовжує обiймати двi посади.

Однак, чомусь голос Зубка не був вирiшальним пiд час голосування за проект Закону про затвердження Указу Президента України “Про часткову мобілізацію”. Депутати пiдтримали Указ Порошенка, попри те, що Зубко не голосував, чим шокував Гаранта. «З одного боку, дійсно вдячний вам за прийняті рішення. З іншого боку, просто шокований тим, що вони пройшли на межі критично малої кількості голосів. Вся країна воює, а 210 народних депутатів вважають, що їм байдужа війна?», – задав питання Глава держави.

Президент піддав критиці тих депутатів, які не підтримали зусилля держави у питаннях, що стосуються захисту її територіальної цілісності та суверенітету, – йдеться на офiцiйному сайтi Президента.

Нагадаємо, у випадку прийняття постанови та саморозпуску Верховної Ради вибори нових народних представникiв вiдбудуться вже восени.