Університет ім. Богомольця заявляє, що житомирська фірма вкрала у них майна на 14 млн. грн.

Університет ім. Богомольця заявляє, що житомирська фірма “Агробудпереробка 1” вкрала у них майна на 14 млн. 275 тис. грн.

Про це повідомляється на офіційному сайті НМУ ім.О.Богомольця.

16 січня 2013 року Університет уклав договір з фірмою на зберігання обладнання.

18 липня поточного року в НМУ ім. Богомольця було створено комісію з інвентаризації матеріальних цінностей університету, частина з яких, згідно договору відповідального зберігання, знаходилися на складах за адресою бульвар Польський, 1. Згідно зі звітом комісії, фактичну наявність товарно-матеріальних цінностей університету, які зберігалися на житомирському підприємстві, виявлено не було.

Згідно з даними бухгалтерського обліку Національного університету ім. Богомольця та наявних первинних документів, протягом 2013 року і до сьогоднішнього часу, житомирське підприємство ніяких вимог матеріального характеру за укладеним договором зберігання не висувало, оплата за договором не здійснювалась.

Протягом 2013 НМУ ім. Богомольця жодних вимог щодо повернення переданих на зберігання товарно-матеріальних цінностей у житомирське підприємство не заявляв, передані товарно-матеріальні цінності не списував.

Зараз з приводу зникнення майна університету в правоохоронні органи направлено відповідну заяву про злочин.

До речі, нещодавно ректор НМУ Катерина Амосова призначила проректором університету з адміністративно-господарської роботи колишнього заступника губернатора Житомирської області Олександра Никитюка.