Величко: «З деякими депутатами міської ради треба попрощатись». ТОП 5 на виліт

За прогули сесій і засідань постійних депутатських комісій депутатів треба позбавляти повноважень. Про це знову під час сесії міської ради заявив депутат Олександр Величко.

«Буде чесно і справедливо, якщо ми попрощаємося з деякими нашими колегами. Вони мають відповідати перед житомирянами за свою бездіяльність», – сказав Величко.

Нагадаємо, депутат вже виступав із такою ініціативою на сесії 4 квітня. Тоді він звернувся до комісії з питань депутатської діяльності, регламенту та дотримання законодавства з пропозицією відсторонювати від депутатської діяльності народних обранців, які найчастіше пропускають засідання сесій міської ради і постійних комісій.

На сайті Житомирської міської ради 8 лютого 2014 року оприлюднена інформація про те, хто і як із депутатів відвідував сесії та постійні комісії Житомирської міської ради протягом усієї каденції.

З початку нинішньої шостої каденції в міській раді Житомира станом на 8-ме лютого 2014-го року, коли робився підрахунок прогульщинків, відбулося 30 сесій і проведено 35 пленарних засідань.

У топ 5 серед кандидатів на виліт із міської ради станом на 8 лютого входили Михайло Заславський (відвідав 13 засідань сесій міської ради), Борис Буряченко (відвідав 20 засідань сесій міської ради), Віра Шелудченко (відвідала 20 засідань сесій міської ради), Ігор Гундич (відвідав 21 засідання сесій міської ради) і Валентин Стойко (відвідав 21 засідання сесій міської ради).

Четверо з п’яти депутатів встигли відзначитися і серед тих, хто пропустив більшість засідань у своїх постійних комісіях.

Загалом міська рада, врахувавши пропозицію Величка, втратить не менше 14 депутатів.