Верховну Раду України водять за ніс, щоб у Житомирі не було мера

Депутати Житомирської міської ради згадали, що в місті немає мера. В.о. мера Житомира Любов Цимбалюк запитали, чому в місті й досі не призначили вибори мера Житомира.

Цимбалюк: “Не можу сказати, щодо підготовки. Можу сказати, щодо моїх дій.

7.03 після того як 27.02 були припинені повноваження Дебоя, я звернулася до Турчинова, що припинені повноваження. В цьому ж листі я попросила призначити вибори.

Потім я відправила додатки – протокол засідання лічильної комісії, витяг зі стенограми.

Проводилося декілька телефонних перемовин. Були питання, що в нас є судові справи. Була заява щодо відкликання цього позову (Зозулею).

Особисто я не інформувала ВР про цю заяву.

27 травня мені надходить лист з ВР, що Дебой оскаржив своє звільнення у судовому порядку. Юрдепартамент звернувся в суди й отримав відповідь, що не має на розгляді жодних подібних справ.

19.06 направляємо Жванії інформацію про відсутність судових справ про дострокове припинення повноважень міського голови Дебоя.

Це мій останній лист до ВР.”

Депутат Буряченко запропонував прийняти рішення по виборам мера, оскільки пройшло вже 90 днів, а це є порушення закону.

Депутат юрист Горай: “Процедура дотримана. Наявність позову в судах не було підставою призначати, або не призначати рішення. Єдиний орган, який це вирішує – це ВР”.

Депутат Пархомчук: “Від кого надійшла у ВР дезінформація, що Дебой позивався?”.

Цимбалюк: “Я таку інформацію не надавала. Звертайтесь з цим питанням у ВР”.

Кропивницький: “Варто ще раз звернуся в комітет, який очолює Жванія, щоб в Житомирі призначили позачергові вибори”.

Горай: “Ми як орган місцевого самоврядування маємо діяти в порядку, передбаченому законом. Тому міська рада не може декілька разів звертатися з одним й тим самим зверненням”.

Самчук: “Це якісь інтриги. Кого не задовольняє виконувач обов’язків мера? Давайте витратимо гроші на допомогу 95-й бригаді”.

Нагадаємо, в Житомирі різними способами відтягують призначення позачергових виборів міського голови.

Також є питання у житомирян, чи є у них дієвий народний депутат, адже обраний від Житомира Геннадій Зубко, не отримавши “благословіння” житомирян, пішов працювати в Адміністрацію Президента.