Юлія Шевчук про Житомир. Відео

Цьогоріч у Житомирі на вулиці Домбровського завершать створення енергоефективного кварталу.

Про це у рамках Тижня сталої енергетики у Львові повідомила інвестиційний радник НЕФКО Юлія Шевчук.

Вона назвала високим рівень проведення заходу у Львові з точки зору присутності міжнародних організацій, які інвестують в сферу енергозбереження України.

“Створення енергоефективного кварталу в Житомирі здійснюється у рамках програми ДЕМО-Україна. Ми в Житомирі буваємо часто, оскільки в цьому місті спільно з муніципалітетом йде розробка трьох проектів”, – сказала Юлія Шевчук.

Нагадаємо, минулого року Тиждень сталої енергетики проходив у Житомирі. Офіційне відкриття Тижня відбулось 24 червня 2013-го в парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна. По всій Україні було організовано близько 30 заходів, зокрема вуличні просвітницькі події для широкої громадськості.

Європейський тиждень сталої енергетики – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Щороку наприкінці червня по всіх Європі проходять заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Вони сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, що пов’язані зі зміною клімату.

Зі слів Юлії Шевчук, минулорічний Тиждень сталої енергетики приніс Житомиру багато інвестицій.

Довідково: Юлія Шевчук – інвестиційний радник НЕФКО в Україні. За її сприяння Житомир виходить на міжнародний рівень та залучає кошти від іноземних фінансових інституцій. Координує втілення енергоефективних проектів, що реалізовуються у співпраці з НЕФКО.