Житомирському “Льонотексу” кияни віддадуть майна на 10 млн. грн.

Позовні вимоги прокуратури області щодо визнання недійсним засновницького договору про створення ЗАТ «Житомирська льняна мануфактура» та передачу ВАТ «Льонотекс» новоствореному підприємству майна на суму понад 10 млн грн задоволено господарським судом Житомирської області у повному обсязі.

Про це Репортер повідомили в обласній прокуратурі.

Судове рішення залишено в силі Рівненським апеляційним господарським судом за результатами перегляду в апеляційному порядку.

Наразі рішення суду реально виконано, нерухоме майно вартістю 10 млн. грн. повернуто підприємству-банкруту.

Підприємство матиме можливість сплатити майже 3 млн грн боргу, у тому числі по зарплаті та обов’язкових платежах до фондів соціального спрямування.

Як писало українські ЗМІ, у 2013 році прокуратура Житомирської області вирішила повернути ВАТ “Льонотекс”, в минулому одному з найбільших текстильних підприємств колишнього СРСР, його виробничий комплекс.

Для цього вона домоглася в суді арешту цього майна загальною площею більше 100 тис. кв. м, виведеного раніше структурами київського бізнесмена Михайла Божко в ЗАТ “Житомирська льняна мануфактура”.

За даними ЗМІ, Михайло Божко зацікавився розташованим в Житомирі виробником лляних тканин ВАТ “Льонотекс” ще десять років тому. На той момент контрольний пакет цього підприємства належав Фонду державного майна, а саме воно перебувало в процесі банкрутства, яке в 2000 р. з претензіями в 1,04 млн грн. ініціювало місцеве відділення Укрсоцбанку.

І сьогодні цій структурі належать швейний цех льонокомбінату і цех з переробки лляних тканин, які “Галерея льону” імпортує з розташованого в Білорусі Оршанського льонокомбінату.

Беручи до уваги, що свого основного обладнання “Житомирська льняна мануфактура” позбулася ще в 2007-2009 рр. ( більша його частина була просто порізана на металобрухт), фактично боротьба йшла за напівзруйновану нерухомість, розташовану на 20 га території в промисловій зоні Житомира.