Житомирських десантників відправляли у відпустку, а списали як “неблагонадійних”. Відео

Журналісти Репортера 24 липня повернулись зі Слов’янська до Житомира.

Біля 95-ї на Богунії журналістів зустрів натовп десантників з 2 батальйону, яких ще вчора вони проводжали зі Сходу у відпустку.

Як з’ясувалось, хлопці збираються, бо обурені: при приїзді до Житомира їм повідомили, що не у відпустку вони поїхали, а їх просто “списали” з АТО у різні частини України за “не спроможністю виконувати завдання у зоні АТО”.

“Нам дали документи, а там сказанно, що нас переміщують по іншим частинам, бо не спроможні завдання у ході АТО виконувати. З 129 солдат лише 6 контрактників. Всі інші – добровольці. 4 місяці відпахали. Деякі по 7 тис. км на БТРах по Донбасу від’їздили. Думали, 10 днів відпочити і знову у бій, але чомусь вже ми країні не потрібні”, – розповідають військові.

Згідно документу, “неблагонадійних” 152 військовослужбовців.

За словами військових, десантнику йти на “мазут”, тобто йти в прості війська, не ВДВшні, – це приниження. Адже вони добровольціі йшли захищати країну, а не сидіти в тилу.

Вони продовжують збиратись біля частини. Поки з керівництва нікого немає. Правда, як розповіли Репортеру колеги, які зв’язувались з Міноборони, там до кінця тижня або в понеділок мають дати офіційне пояснення ситуації.