Регулярне вживання кави захищає зір

Вчені з Корнельського університету (США) дійшли висновку, що щоденна чашка кави може призупинити погіршення зору від глаукоми, діабету і просто старіння і навіть запобігти сліпоті. 

Про це пише HNGN.

У каві міститься від 7 до 9% хлорогенової кислоти – антиоксиданту, відомого тим, що він запобігає дистрофію сітківки у мишей. Сітківка – це тонкий шар тканини на задній стінці ока, де розташовані мільйони світлочутливих клітин, тому на сонці так важливо її оберігати, носячи сонцезахисні окуляри постійно Їй потрібна велика кількість кисню, а недолік кисню може привести до пошкодження тканин і з часом до сліпоти. 

Як пояснив керівник, вони старалися розібратися, які види звичайної їжі допомагають людям підтримувати своє здоров’я. Наприклад, чому людині вигідно те, що кава на даний момент найпопулярніший в світі напій. Пити каву в помірних кількостях можна регулярно, побічних ефектів від його вживання небагато, головне не перестаратися.

А користі від кави багато, і не тільки для зору. Любителі кави майже на третину рідше стають жертвами інсульту, кави знижує ризик смерті від раку простати і ризик розвитку раку печінки, покращує пам’ять і підвищує силу і витривалість.

Крім того, кава підвищує чутливість організму до інсуліну, що захищає від діабету II типу. Вживання кави сприяє запобіганню тромбоутворення, перешкоджаючи накопиченню бляшок, приносить полегшення при сухому кашлі неастматіческого походження, стимулює виділення шлункового соку і допомагає ниркам вимивати азотисті шлаки з організму, знижуючи тим самим на 10% ризик захворювання на сечокам’яну хворобу.