​Будуємо Житомир разом – студенти проходять оплачувану практику на будівництві «Фавориту»

Засновник компанії “Фаворит” Борислав Розенблат поспілкувався зі студентами професійно-технічного училища №5 і запросив проходити виробничу практику на новобудові Бородія 49 Б.

Вже три роки студенти училища завдяки співпраці навчального закладу з «Фаворитом» мають можливість закріпити отримані спеціальності практичними навичками. Завдяки практиці кращі з них залишаються працювати, йдуть навчатися далі.

Студенти училища навчаються на столярів, мулярів, монтажників гіпсокартонових конструкцій, лицювальників-плиточників та інші будівельні спеціальності. Тож Борислав Розенблат зустрівся з студентами і запросив майбутніх будівельників власноруч долучитися до розбудови Житомира.

«Теорія без практики – мертва. Ці молоді люди, здобувши будівельну освіту, – повинні мати не лише теоретичні знання, але й практичні навички, які можуть отримати тільки безпосередньо на будівництві. Тому я постійно запрошую учнів училища і студентів житомирського будівельного коледжу до себе на виробництво. Позаяк будинків у Житомирі будується небагато, а навчальний план передбачає практику, “Фаворит” радий вітати майбутніх будівельників на своєму виробництві. Ми узгоджуємо усе це з керівництвом освітніх закладів і запрошуємо студентів на оплачувану практику», – говорить Розенблат.

Підприємець вирішив роздавати не рибу, а вудки для риболовлі, тому запропонував студентам заробити на ремонт свого училища під час оплачуваної практики. Меценат каже, що молодь повинна розуміти – створити комфортні умови для життя і навчання вони можуть власними руками, поєднавши корисне з приємним.

“Я відвідав сьогодні професійно-технічне училище №5 і бачив, у якому жалюгідному стані знаходиться їхній спортивний зал. Вони наші підшефні і ми допоможемо їм з ремонтом. Але, як на мене, правильно було б, щоб ті гроші, які вони заробляють під час практики, йшли на заміну вікон, дверей у їхньому училищі. Це буде результат”,- веде далі Борислав Розенблат.

Директор будівельного підрозділу компанії “Фаворит” Олександр Шнайдер, який приймає студентів на практику, говорить, що їхня компанія опікується цим училищем вже третій рік:

“У 2012 році ДП “Фаворит-ОПТ” заключило з керівництвом професійно-технічного училища №5 договір про навчання і підготовку молодих спеціалістів. Разом з ними ми розроблюємо навчальні програми, які обов’язково узгоджуємо з Міністерством освіти. Зокрема, зараз ми розроблюємо програми по освоєнню як нових, так і нових-старих забутих спеціальностей, типу укладки бутових каменів, кладки тощо. Учні проходять у нас і виробничу практику, під час якої заробляють гроші. Частину грошей перераховуємо на рахунок училища, а частину отримують самі студенти”, – розповідає чоловік.

Студентам на будівництві влаштовують іспити та тести, а найбільш здібних після практики запрошують на роботу.

Керівництво освітнього закладу переконує: серед учнів багато охочих потрапити на будівництво “Фавориту”. За словами директора училища Ігоря Дідура, дітям цікаво – як на практиці працює те, про що вони читали у підручниках і чули на лекціях.

“Ми багато років співпрацюємо з компанією “Фаворит”. Наші студенти регулярно проходять практику на будівництвах, де їм влаштовують практичні іспити і тестування. Ті, хто показали себе, як талановиті фахівці, лишаються і далі працювати за фахом”, – говорить Дідур.