Частина Новоград-Волинської 30-и повернулась вночі додому. Фото

3 вересня 70 військовослужбовців 30-ї бригади повернулися на Житомирщину зі сходу України,  де йде війна з Росією та її найманцями, повідомили Репортер в облдержадміністрації.

Зустрічали їх на кордоні із Київською областю.

“Спочатку ми перебували під м. Щастя Харківської області, потім перейшли на південь Луганщини, – розповідає молодший сержант Андрій Десятка. – В районі селища Червона Поляна почався наступ російських вояків. Воювати не було чим: у результаті обстрілів бойова техніка вийшла з ладу, і щоб вона не потрапила до рук супротивника, ми змушені були підірвати її”.

 “Бачили все. Нас обстрілювали танки, „гради“, „смерчі“ – всі новітні види озброєння. Захоплювали російських військових у полон – міняли їх на наших хлопців. Останні дні були надскладними. На нас наступали з трьох боків – з Красного Луча, Антрацита і Луганська. Відступали, виходили через села, – вважаємо, що дивом врятувалися. Техніку, боєприпаси, які змогли з собою вивезти, здали в Балаклії (місто на Харківщині)”, – додає його побратим Андрій.

Хлопці найбільше хочуть побачити родини, але, кажуть, готові повернутися назад.

Репортер писав про 30-у на Півдні та Сході країни. Багатьох хлопців, які повернулись, ми зустрічали там і раді, що вони повернулись живими.