Дебой не здається: екс-мер Житомира далі судитиметься за поновлення на посаді

24 вересня суд відмовив задовольнити позовну заяву Володимира Дебоя, екс-мера Житомира, щодо незаконності рішення про його відставку.

Причиною такої ухвали суду стала формальна ознака – збіг термін позовної давності.

Нагадаємо, 28-го лютого 2014-го року депутати житомирської міської ради прийняли рішення про припинення повноважень Житомирського міського голови.

“Однак, міський голова обирається громадою міста і є визначений законом порядок припинення його повноважень, – пише на своїй сторінці у Фейсбук Дебой. – Прийняте на сесії рішення не відповідає цьому законові і саме воно стало причиною припинення моїх трудових відносин. За цим законом рішення може бути оскаржено в 6-ти місячний термін. Тому вчорашнє рішення суду вважаю необ’єктивним і буду оскаржувати.”


На переконання Дебоя, треба вчитися всім нам відстоювати свою правоту через суд, адже тільки такий шлях допоможе нам стати європейською державою. 

“До того ж у європейському суді діє принцип: краще допустити справу до розгляду та отримати правове рішення, ніж відмовити на підставі формальних ознак”, – зауважує екс-мер Житомира.