​Кандидат в народні депутати звинуватив нову владу у незаконному видобутку бурштину в Коростенському районі

Колишній депутат-регіонал Володимир Пехов, відповідаючи на питання громадськості, розповів, що правоохоронні органи покривають незаконний видобуток бурштину поблизу села Гулянка.

Саме таку відповідь оприлюднив Пехов, відповідаючи на питання громадськості під час засідання ради директорів в місті Коростень 26 вересня.

«Володимир Анатолійович, до мене як до депутата райради, надходять скарги та звернення, що Ви, як народний депутат, причетні до незаконного видобутку бурштину. Будь ласка, надайте відповідь громаді», – публічно зазначив у своєму зверненні Іван Камінський.

«Я знаю про село Гулянка, але нічого не знаю про бурштин… Я чув, що там якісь люди видобувають бурштин… Хочу наголосити, що в Гулянці бурштин видобувають люди яких підтримує влада: МВС, СБУ, Прокуратура», – відповів Володимир Пехов.

Раніше у приватній розмові, Пехов наголошував, що керівництво МВС, СБУ, Прокуратури кришують незаконний видобуток дорогоцінного каміння в селі Гулянка.

Разом з тим, за іншою версією, що другій рік поспіль, незаконним видобутком бурштину на Коростещині займаються угрупування із Луганської області під керівництвом земляка Пехова. Отож, хто насправді, незаконно видобуває бурштин, знищуючи Полісся, мають розібратися компетентні органи.

Активісти Майдану та представники політичних демократичних сил обурені заявою депутата-регіонала, який 16 січня голосував за «диктаторські закони». 

На їх переконання, подібні виступи Пехова підривають авторитет і довіру до нової демократичної влади, зокрема до Президента України та правоохоронних органів (МВС, СБУ, Прокуратура). Тому наголошується, аби відповідні правоохоронні органи детально вивчили виступ Пехова та надали адекватну та неупереджену оцінку гучній заяві.

Громадський актив, на підставі виступу депутата Пехова, направив скарги до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ.