​На Київщині в підпільному цеху розбирали старі автівки, які крали на Житомирщині. Фото

На Київщини викрили місце незаконного промислу із розбирання крадених автівок радянського виробництва. 

Про це повідомляє Київське УМВС.

В селі Козинці, що на Київщині,  працівники Іванківського райвідділу міліції в приватному домоволодінні виявили домашнє “підприємство”, спеціалізоване на незаконній розборці ВАЗів та Москвичів.

По “гарячим слідам” затримали трьох підозрюваних, коли ті незаконно доставили на підпільний цех ВАЗ 2104, який знаходився у розшуку.

Як з’ясувалося, чоловіки “полювали” в основному на старенькі вітчизняніавто, які були залишені їх власниками на вулицях та подвір`ях. На домашнє «підприємство» приганяли крадені автівки, розбирали їх на запчастини та продавали. Транспортні засоби були викрадені з території Київської та Житомирської областей.

“На території приватного домоволодіння працівники міліції виявили гори автозапчастин з більше ніж 100 автомобілів радянського виробництва, двигуни, близько 100 болгарок, бензопили, магнітоли, точна кількість яких буде встановлена пізніше. Також, у ході обшуку було виявлено близько 70 технічних паспортів до різних автомобілів та більше 50 державних номерних знаків, мисливську рушницю, пневматичний та газовий пістолети”, – йдеться в повідомленні.

На даний момент підозрювані особи, а саме 40-річний власник домоволодіння та два його спільники 23-х та 24-х років, затримані та доставлені до Іванківськогорайвідділу міліції.

За даним фактом слідчим відділом Іванківського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 с.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.