На Житомирщині держслужбовці юстиції заробляють в 10 разів менше ніж начальник ГУ Шундрик

1200-1300 гривень в місяць – це все, на що можуть розраховувати й змушені жити на Житомирщині державні виконавці райуправлінь юстиції, у той час коли начальник ГУ юстиції в Житомирській області Василь Шундрик в 2013-му році згідно декларації отримував в місяць 10 тисяч гривень виплат відповідно до умов трудового договору.

“Низькі заробітні плати негативно впливають на морально-психологічний стан у колективі, – розповідає Репортеру один з начальників райуправлінь юстиції Житомирщини. – Маючи ненормований робочий день, часто працюючи у вихідні, витримуючи значне навантаження, держслужбовці не отримують гідної оплати своєї праці”.

Зі слів посадовця, зарплата чистими у начальника райуправління – 1200 гривень, у його підлеглих трохи вища – 1350 грн. Спробуй проживи.

На запитання, чи не штовхає виконавців така ситуація на різного роду корупційні речі, адже якби було геть важко – не працювали б, співрозмовник відповів, що держслужбовці бояться навіть про таке думати, оскільки бояться втратити роботу.