На Житомирщині новий призов до армії. Хто ухилятиметься – найдуть, затримають та доставлять

На Житомирщині розпочинається призов на строкову військову службу громадян України 1989 – 1996 років народження у жовтні – листопаді 2014 року.

Про це йдетья в розпорядженні губернатора за 12 вересня.

“Згідно із Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указом Президента України від 01.05.2014 №447/2014 «Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави»: провести у жовтні – листопаді 2014 року в установленому порядку призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”, – йдеться в повідомленні.

Проведення медичних оглядів призовників на обласному збірному пункті, згідно наказу департаменту охорони здоров’я ОДА за 15 вересня, розпочнеться з наступного понеділка, 22 вересня, і завершиться 3 жовтня.

На обласний збірний пункт (ОЗП) направлять таких лікарів: окуліста, хірурга, отоларинголога, невролога, дерматолога, терапевта, стоматолога, нарколога, ортопеда, психіатра, рентгенолога, медичних сестер – 3 для роботи у складі медичної комісії обласного збірного пункту з офтальмологом, терапевтом, а також рентген-лаборанта.

Окрім того, в розпорядженні голови ОДА рекомендують управлінню УМВС в Житомирській області “забезпечити розшук, затримання і доставлення до військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку”.

До речі, водночас, ще за іншим розпорядженням губернатора за 12 вересня, організовують приписку до призовних дільниць громадян України 1998 ро­ку народження у січні – березні 2015 року та медичний огляд юнаків 1999-2000 років народження.