На Житомирщині під час навчань підірвалося троє військових. Один воїн з Хмельниччини загинув. Уточнено

В Житомирській області під час проведення учбових стрільб на боєприпасі підірвалося троє військовослужбовців Збройних Сил України.

Про це Репортеру підтвердили в 30-й бригаді. 

Перед цим джерела “Обозревателя” писали про чотирьох загиблих.

У вівторок, 16 вересня, на військовому полігоні поблизу села Романівка Новоград-Волинського району проводились навчальні стрільби військовослужбовців, призваних в останню хвилю мобілізації, так звані “партизани”, 30-ї окремої Новоград-Волинської механізованої бригади ЗСУ. 

“Один з військових піхотинців стріляв з гранатомета АГС-17. На четвертий постріл міна вилетіла вбік на 10 метрів і зірвалась”, – сказали в 30-й.

Постраждалих госпіталізували.

“У двох досить важкі поранення, а ось старший солдат Височинський, з Хмельниччини, від отриманих ран помер”.

У міліції додали, що всі бійці досить досвідчені. 

“На всі питання відповість слідство. Гучною справою вже займаються співробітники військової прокуратури”, – відзначило джерело.

У самій же військовій частині, де сталася подія,  розповіли, що АГС-17 – досить потужне автоматична зброя для знищення живої сили противника.

“Калібр гранатомета 30-мм, і він розміщується на верстаті. Цією зброєю можна вражати вогневі засоби супротивника, розташовані поза укриттів, у відкритих окопах і траншеях. Зброя також використовується в зоні проведення АТО і показала свою ефективність”, – відзначили військові.