На Житомирщині впіймали дві фури з тонною чорногометалу. Фото

Одразу два пересувних підпільних пункти прийому брухту чорногометалу викрили працівники міліції у двох районах Житомирськоїобласті. 

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

У селищі Народичах працівники міліції зупинили «копійку» з причепом підкеруванням раніше судимого 20-річного жителя Овруцького району. Під часогляду транспортного засобу у причепі було виявлено брухт чорного металузагальною вагою 250 кг та вантажні ваги. Під час спілкування з керманичемз’ясувалося, що останній скуповував металобрухт по населеним пунктам району. Проте жодних дозвільних документів на зайняття таким видомдіяльності він не мав.  «Копійку» з підпільно зібраним вантажем доставили до райвідділку міліції.

А в Любарському районі правоохоронці зупинили автомобіль «Івеко» 33-річного хмельничанина, який устиг незаконно назбирати по місцевихжителях 780 кг брухту чорного металу. Під час перевірки дозвільноїдокументації у чоловіка також не виявилося.

Тож автівку з незаконним вантажем вилучили до Любарського райвідділуміліції.

За обома фактами порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом(ч.1 ст.213 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальніпровадження. За чинним кримінальним законодавством подібні дії караютьсязначними штрафними санкціями або громадськими роботами.