На біженців та лікування військових житомирські депутати виділили 6,5 млн. грн.

На Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, у 2014 році депутати облради виділили 6,5 млн. грн. з обласного бюджету.

За словами керівника департаменту праці та соціального захисту ОДА Галини Корінної, 500 тис. грн. підуть на утримування переселенців, 4 млн. грн. на відшкодування витрат установ, які приймають біженців, а 2 млн. грн. – на лікування та реабілітацію військових.

Коірнна надала інформацію, станом на 25 липня  на територію Житомирської області прибуло та розміщено 1 511осіб, з них з АР Крим – 195 осіб, з Донецької та Луганської областей – 1 316 осіб.

Згідно з даними місцевих координаційних штабів, на території області нараховується 363 об’єкти усіх форм власності, де є можливість розміщення 2 303 осіб.

З початку антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях більше 150 силовиків з області в ході виконання службових обов’язків отримали поранення різного ступеня важкості та потребують медичної реабілітації.