На манєже – все те жє !


Тихенько, як то кажуть без шума і пилу стартувала дочасна передвиборча компанія до Верховної Ради VIII скликання.

Розгорнулися штаби кандидатів та політичних партій в Житомирі та виборчих округах, йде активний набір волонтерів-агітаторів, давно викуплені площі біл-бордів та сіті-лайтів, діло йде до прямої агітації та публічного протистояння. 

Закрита соціологія, проведена однією з потужною адміністративно-фінансовою групою, яка при будь якій владі і режимі постійно претендує на чільне місце під сонцем в виборчому округу №62 (м. Житомир) «несподівано» дає ось такий розклад: в рейтингу під номером один на сьогодні є екс-очільник Житомирської ОДА Сидір Кизін. На другому місце, і знову «несподівано», фігурує Володимир Дебой, екс-голова Житомирської міської ради та судовий позивач на дії тієї ж ради піврічної давнини, що і полишила останнього не тільки крісла голови, а і посади голови міської Партії Регіонів. 

Третя, «вічно молода» Віра Шелудченко, яка, ну просто «закарбувалась» в головах житомирян, і ні фонтани, постійна щедра, але не безкорисна роздача бонусних слонів на-право і на-ліво, а ні революція Гідності не вивітрила все з тих же голів образ міської «берегині» та охорониці міста Житу та Миру. 

Далі в рейтингу йде Секретар міської ради, де-юре ( а де факто інша особа) та офіційно виконувачка обов’язків міського голови, яка, як подейкують, не має на сьогодні амбіцій по отримання мандата нардепа та буде доволі пасивним учасником цих перегонів. 

І ось, щільною командою ідуть основні учасники підкилимних перегонів за право представляти блок Петра Порошенка, який на сьогодні видається виграшним та привабливим для багатьох учасників, та власне і поки що виборцям.

Сергій Сухомлін, Олексанр Робінович, Болеслав Розенблат, Володимир Кропивницький, ось далеко не повний перелік осіб, які до не давнього часу сміливо можна було назвати «екіпаж машини боєвой», а на сьогодні хтось з кимсь вже – суперники, десь-опоненти, але все більше і більше – вороги! 

Чому так сталося, та тому, що чим вищий рівень ставок в політиці – тим вища ступінь цинізму, безпардонності та бажання відстоювати тільки свої, суто власні і перш за все бізнесові інтереси та моральні задоволення, як правило, завищенної та непомірної амбітності, егоїстичності, гордині…

Звісна річ, в цьому дослідженні громадської думки не взяли участь з добрий десяток міських «божевільних», які традиційно теж хочуть щось задовільними,компенсувати, частково відсутність інтелекту та визнання, частково свою значимість перед знайомими, а хтось – перед общаком!

І що в підсумку: при такому розкладі з великою вірогідністю житомирський мандат нардепа може «піти» від нинішньої влади, що є не просто прокол, а провал для осіб, які потужно представляють місто та область в різних високих адміністраціях.

З огляду на вище написане( та нічого ще не сказане), все нав’язливіше, все в тій же адміністрації мусується думка про те, аби одним пострілом «вбити двох зайців». Мову веду про персону Геннадія Зубка, першого\другого заступника голови Адміністрації президента, делегувавши якого, назад, сюди, можна було і анахронізм з першим\другим та другим\першим усунути, і на певний час забезпечити депутатським мандатом спираючись на колишній рейтинг та на сьогоднішній вплив.

Дивно, але десь з переліку опитування «несподівано» випали дві доволі потужні та рейтингові сили, як то УДАР та Радикальної партії.

Саме представники цих сил, спираючись на доволі чисельний електорат та популярність в суспільстві своїх лідерів можуть скласти доволі серйозну конкуренцію всім тим, хто вже спить і бачить себе під куполом на Грушевського, в сплесках софітів, з набріоліняними чубами та в черевиках, з крокодилячої шкіри, з далекої та все ще екзотичної для нас Африки.

Далі буде…