Озерчук посприяв організації поїздки військових Житомирщини в Київ

В Україні створять всеукраїнську громадську організацію учасників АТО.

З цією метою Київ для зустрічі з керівниками добровольчих батальйонів відвідали військовослужбовці Житомирщини. 

Організувати поїздку допоміг депутат Житомирської обласної ради Андрій Озерчук. 

Громадська організація буде всеукраїнською добровільною, самостійною організацією військовослужбовців та учасників АТО, інвалідів війни АТО, учасників бойових дій та інших воєнних конфліктів, членів сімей загиблих, військовополонених і тих, хто пропав безвісті під час воєнних конфліктів.

Головною метою діяльності організації буде привернення уваги органів державної влади, інших державних та недержавних структур та громадськості до проблем військовослужбовців, їхніх родин, сприяння консолідації і координації зусиль військовослужбовців, ветеранів війни та воєнних конфліктів, сімей загиблих для більш ефективного використання наявних можливостей у забезпеченні захисту своїх політичних, економічних, соціальних прав, наданню в межах, що не суперечать законодавству, оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги членам організації і безпосереднім учасникам АТО.

Андрій Озерчук зустрів воїнів у приміщенні Національного мистецько-культурного та музейного комплексу «Мистецький Арсенал». В ході робочої зустрічі з міністром соціальної політики України Людмилою Денісовою обговорено питання соціальної реабілітації військових та питання юридичного супроводу для створення організації.

В ході бесіди радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко акцентував на проблемних питаннях щодо озброєння важкою технікою та боєприпасами до неї батальйонів територіальної оборони.

Мустафа́ Джемі́лєв політичний та громадський діяч СРСР і України кримськотатарського походження (один із провідників кримськотатарського національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політв’язень, Народний депутат України від фракції партії «Батьківщина», з 20 серпня 2014 року Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу) розповів бійцям про долю кримсько-татарського народу в умовах російської окупації та уважно вислухав про проблеми з якими стикнулися бійці під час військових дій на сході України.

Спільні дії, щодо формування батальйонів територіальної оборони і моделі всеукраїнської громадської організації учасників АТО, військовослужбовці Житомирщини узгоджували з командиром козацької роти батальйону Національної Гвардії «Золоті Ворота», козаком Михайлом Гаврилюком та командиром штурмової роти «Захід» батальйону «Айдар», позивний «ЗОЛА».

«Основне наше кредо в житті було, є і буде служити людям» – переконані бійці. «Я впевнений, що разом ми зможемо подолати всі перешкоди та досягти успіху. А я, особисто, робитиму все для нашої перемоги та збереження територіальної цілісності держави. Слава Україні та слава ВДВ!» – сказав Шваб Юрій Петрович, командир 2 взводу 3 роти 95 аеромобільної бригади (нагороджений медаллю «За оборону рідної держави»).

Член президії Коростенської районної ради

Камінський Іван Аналійович