Під кого Порошенко через Зубка “злив” округи на Житомирщині

Я сам займався мажоритаркою і відповідаю за те, що у нас немає ні одного парашутиста. Жодного. Кожен претендент на округ узгоджений з керівником місцевої партійної організації. Більш того, самі керівники парторганізацій також балотуються по своєму регіону”, – публічно запевнив на з’їзді БПП Юрій Луценко.

На жаль, слова Юрія Віталійовича не цілком відповідають дійсності. «Парашутистів» за квотою БПП предостатньо. Ще більше – злитих округів, – пише Соня Кошкіна, головний редактор   “Левого Берега”.

За її словами, Житомирська область електоральна вотчина Геннадія Зубка. Саме він відбирав тут кандидатів для БПП. (Репортер теж спробував додати до слів Соні власної аналітики щодо деяких моментів та деяких кандидатів.)

62 – Борислав Розенблат. Округ, за яким обирався в 2012-му сам Зубко. Розенблат – його близький друг і партнер. (Хоча, за інформацією Репортера, у “фаворита” можуть виникнути проблеми з двома екс-мерами Житомира: Дебоєм та Буравковим, якщо останнього таки зареєструють. Адже впізнаваємість у них більша, ніж у Розенблата. Окрім того, ще не до кінця визначились свободівці, не зважаючи на домовленості на найвищому рівні, бо пройти до Ради по мажоритарці у Кізіна шанси вищі, чим по списку.)

63 – ПРОПУСК. В 2012-му тут перемогла опозіціонер Анжеліка Лабунська. Зараз вона знову зареєструвалася тут кандидатом. Відповідати на питання LB.ua про те, чому в 63-м від БПП нікого немає, Геннадій Зубко відмовився, невдоволено зазначивши, що він до формування списку відносини нібито не мав. “Свежо предание”. (Єдиним конкурентом для Лабунської може стати Павло Жебрівський, який, з вище зазначеної причини, йде від свого “Собору”, – Репортер.)

64 – Володимир Арешенков. Перший заступник голови Житомирської ОДА. (Людина Литвина з Народної партії. Працював на аналогічній посаді при “регіоналах”, голосуючи за потрібні закони. За інформацією Репортера, місцеві еліти підтримали саме його – із зрозумілих причин. Він став головним конкурентом на “вибивання” з округу “регіонала” Пехова, – Репортер).

65 – Ігор Юшманов. Квота Удару. Очевидне підігрування Володимиру Литвину. Екс-спікер ВР давно і небезпідставно вважає цей округ «своїм» (по ньому обрався і в 2012-у). В 2014-у влада робить все, щоб Володимир Михайлович знову опинився в парламенті. (Почувався завжди комфортно при всіх владах. 27 лютого цього року він входить до складу депутатської групи бізнесмена Ігора Єремєєва (сітка автозаправок WOG) “Суверенна європейська Україна”. Ця група в себе включає 36 депутатів, більшість з яких були членами Партії Регіонів. Група вважається проектом олігарха та лідера Партії Регіонів Олександра Єфремова. Його брати: Микола Литвин – очолює Держприкордонслужбу, а Петро Литвин – 8 корпус. Про оцінку їх діяльності від громадськості та військових, годі й говорити, – Репортер).

66 – Михайло Пухтаєвич. Депутат Житомирської міськради (Пройшов від “Сильної України” Тігіпка у 2010-у. У міськраді, як і його шеф, голосував з ПР. Перед виборами намагався увійти до “Сили людей”, але схоже знайшов кращий варіант, – Репортер). Опонентами у нього – син Володимира Литвина і зять Андрія Деркача Іван Литвин, що майже місяць провів у зоні АТО. Окрім того, напротивагу йому йде одіозний екс-регіонал Віталій Журавський. 

67 – ПРОПУСК. (Цей округ, напевно, віддали Віктору Развадовському, так званому “вічному” генералу-депутату, який йде як самовисуванець, але теж комфортно “влаштовувався” при будь-якій владі. Йому спробує протистояти депутат міськради та колишній заступник екс-мера Дебоя Володимир Кропивницький. Окрім того, не зрозуміло чи пустить сюди свого кандидата “Свобода”. Очільника Житомирської РДА Сергія Крутія поки в списках ЦВК немає, – Репортер).