Проти генерала, який був заступником командира військової частини у Житомирі, відкрили кримінальну справу. Відео

Через три дні після виходу випуску «Слідства.Інфо», про яке писав Репортер, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами, викладеними у сюжеті Анни Бабінець, передає Громадське

Авторку сюжету запросили у військову прокуратуру, де вона розповіла слідчим все, що їй відомо про генерала Назаркіна.

Провадження розпочате за статтею 425, частина 3 Кримінального Кодексу України: «Недбале ставлення до військової служби, яке заподіяло істотну шкоду». У бойових умовах це – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо: наприкінці липня група з 19-ти спецпризначенців потрапила у пастку. Дванадцятьох з них убили, троє потрапили у полон, чотирьом вдалося втекти. Колеги Назаркіна кажуть, що операцію було погано сплановано, і відповідальність за це лежить на генерал-майорі. Наші джерела переконані, що генерал Назаркін має особистий мотив недбало ставитися до служби – його брат Сергій Назаркін є російським військовослужбовцем і мешкає у Омську. Ось наша розмова з паном Назаркіним про його брата-росіянина:

– Сергій Миколайович Назаркін – це не ваш брат?

– Не знаю.

– Тобто не знаєте? У вас точно немає брата?

– Ну… Если вам необхідно мою служебную карточку, обращайтесь в Генеральный Штаб (…) А пока вы мне мешаете работать, потому что я занимаюсь, …ть, справой, которая, …ть, необхидна для того, чтоб защищать державу. До побачення.

За інформацією «Слідства.Інфо», генерал Назаркін залишив зону АТО та останній тиждень перебував у Хмельницькому, де розташовані дві військові частини спецпризначенців. Він майже не виходив з військових частин, хоча у перші дні нібито мешкав у готелі «Янісоль». Ми подзвонили у цей готель.

Анна Бабінець: У мене є інформація, що у вашому готелі могла зупинятися людина, щодо якої зараз здійснюється кримінальна справа Генеральною прокуратурою. Це В’ячеслав Назаркін. Чи можете ви мені підтвердити, останній тиждень він зупинявся у вас?

Адміністратор Світлана: Мені потрібен запрос з прокуратури або офіційно. Тільки так.

У розмовах не під запис військовослужбовці з Хмельницького розповідають, що бачили Назаркіна щодня. Він нібито займався тим, що посилено перевіряв рівень підготовки підлеглих

Кажуть також, що відправив генерал-майора якнайдалі від колег та журналістів керівник штабу АТО Віктор Муженко. До Дня незалежності генерал-лейтенант Муженко отримав від президента Порошенка звання генерал-полковника. А ще зовсім недавно він був депутатом Житомирської облради від Партії регіонів.

Цікаво також, що після сюжету «Слідства.Інфо» з соцмереж зникла сторінка генерала Назаркіна, а зі сторінки його російського брата – усі фотографії з близьким родичем.

Паралельно в Інтернеті з’явилися статті, які намагаються виправдати українського генерала, причому не де-небудь, а на російських ресурсах – сепаратистському сайті «Русская весна» и «Центр Азия». У них пишуть, що в українських ЗМІ розгорнулася ціла компанія з дискредитації військового керівництва, і пан Назаркін – одна з її невинних жертв.

«Слідство.Інфо» буде уважно стежити за тим, щоб підозрілий генерал, якому загрожує від 5 до 8 років в’язниці, раптом не зник з армійських горизонтів.